zaterdag 21 maart 2020

Burgemeester van Mexico-Stad vraagt ​​burgers thuis te blijven om verspreiding Covid-19 tegen te gaan

'Ik roep ons allemaal op om verantwoor- delijk te zijn, dat betekent thuis blijven'


De burgemeester van Mexico-Stad Claudia Sheinbaum drong er vrijdagavond 20 maart 2020 bij de inwoners van de hoofdstad op aan 'verantwoordelijk te zijn' en in hun huizen te blijven om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 tegen te gaan.

In onderstaande video op Twitter zegt Sheinbaum, dat gezondheidsfunctionarissen tot dan toe 31 gevallen van Covid-19 in de stad hadden bevestigd en biedt haar condoleances aan aan de familie van de eerste persoon die stierf aan het coronavirus in Mexico.


Ze zei dat het eerste slachtoffer van het virus, een 41-jarige man uit de staat México die stierf in een ademhalingsziekenhuis in Mexico-Stad, reeds bestaande chronische aandoeningen had die hem kwetsbaarder maakten voor het coronavirus.

Ze betreurt de noodzaak om drastische maatregelen te nemen die een negatieve invloed hebben op de gezinseconomie, maar zei dat ze de crisis zullen verzachten en gemakkelijker zullen helpen verlopen. 'Ik roep ons allemaal op om verantwoordelijk te zijn. Dat betekent thuis blijven tenzij het nodig is om te vertrekken. Word niet ziek en maak anderen niet ziek', zei ze, en ze vroeg het publiek om de gevallen laag te houden om de openbare en particuliere ziekenhuissystemen niet te verzadigen.

Sheinbaum herinnerde het publiek eraan, dat ouderen en mensen met reeds bestaande chronische aandoeningen zoals diabetes en luchtwegaandoeningen het meest kwetsbaar zijn voor het virus, en dat andere landen het virus onder controle hebben gekregen door sociaal isolement.

'Paniek helpt niet. Preventie en waarheidsgetrouwe informatie', zei ze. Ze zei dat burgers met symptomen van Covid-19, zoals keelpijn, droge hoest, koorts, loopneus en ademhalingsmoeilijkheden, "covid19" kunnen sms'en naar nummer 51515 om medische hulp van de overheid te krijgen. 'We gaan door. We zijn een geweldige stad, een voorbeeld voor de wereld van solidariteit, steun en verantwoordelijkheid. We houden je op de hoogte.'

(De Surinaamse Courant/Mexico News Daily/sinembargo.mx/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten