woensdag 8 januari 2020

Zambiaanse vrouw (35) gestrand in Peru

Zambiaanse ambassade in Brasilia koopt vliegticket voor Mwango om terug te vliegen naar Zambia 


Een 35-jarige Zambiaanse vrouw is gestrand in Lima, Peru, naar waar ze heen werd gelokt voor betere kansen in 2015. Nasishemo Mwango, die momenteel niet in goede gezondheid verkeert en werkloos is in de Peruaanse hoofdstad, onthulde haar beproeving aan de Zambiaanse missie in Brazilië. 

'Ik kwam naar Peru nadat ik was uitgenodigd door een mannelijke kennis om het toerisme in Lima te proeven. Hij verliet me later en is tot op de dag van vandaag niet gezien. Ik begon toen kleine klusjes te doen om te overleven en werd later ziek', zei Mwango, volgens een verklaring uitgegeven door First Secretary Press and Public Relations afdeling op de Zambiaanse missie in Brazilië.

Ondertussen klaagde de ambassadeur van Zambia in Brazilië, met extra accreditatie voor Peru, Dr. Alfreda Kansembe Mwamba, over de benarde toestand van de Zambiaanse vrouw en waarschuwde anderen om niet ten prooi te vallen aan dergelijke regelingen voor mensenhandel.

De ambassadeur zei, dat diplomaten op de Zambiaanse ambassade in Brasilia hebben toegezegd een vliegticket te kopen voor Mwango om terug te vliegen naar Zambia. De Peruaanse regering informeerde de Zambiaanse ambassade in Brazilië via haar missie in Brasilia over het lot van Mwango toen ze in het ziekenhuis in Lima werd opgenomen, in een poging contact met haar te leggen.

(Suriname Mirror/Zambia Reports/The Independent Observer)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten