woensdag 8 januari 2020

Minister Pollack-Beighle neemt deel aan CELAC-vergadering in Mexico-Stad

(Bron foto: NII)
Suriname vindt het belangrijk dat de regio een Zone van Vrede blijft


Een delegatie onder leiding van minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken neemt in Mexico-Stad deel aan de Speciale Vergadering van de Comunidad de Estados Latinoamericanos y Caribeños (CELAC).

Het ligt in de bedoeling dat tijdens deze bijeenkomst Mexico het voorzitterschap van dit Regionaal Integratie Mechanisme formeel op zich zal nemen,, aldus het Internationaal Informatie Instituut (NII) dinsdag 7 januari 2020.

Mexico neemt het voorzitterschap over van Bolivia zoals overeengekomen vorig jaar tijdens de 16e Vergadering van de Ministers van Buitenlandse Zaken van CELAC in de marge van de 74e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. Middels een voorgesteld werkplan op verschillende gebieden zal Mexico continuïteit geven aan het werk van CELAC, de 33 leden tellende organisatie, en ervoor zorg dragen dat de gestelde doelen bereikt worden.

Suriname zal zich blijven inspannen om de gestelde prioriteiten te realiseren. Regionale integratie is één van de belangrijke pijlers van het buitenlandbeleid van Suriname en het ministerie van Buitenlandse Zaken zal ondersteuning blijven geven aan de regionale gedachte en zich richten op de successen van CELAC.

Voor Suriname is het belangrijk dat de regio een Zone van Vrede blijft zoals geproclameerd door de Regeringsleiders in 2014. De vergadering zal voorts worden toegesproken door de president van Mexico, Andrés Manuel Lopez Obrador.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten