woensdag 8 januari 2020

Somohardjo (PL) prikkelt met massameeting op 24 februari de NDP...

PL roept oppositiepartijen op ook die dag massabijeenkomst te organiseren


De Pertjajah Luhur (PL) wil met een massabijeenkomst op 24 februari aan de NDP laten zien, dat zij de massa heeft. 'Zij hebben misschien de macht, maar wij hebben het volk en de Almachtige', zegt PL-voorzitter Paul Somohardjo, aldus de Ware Tijd vandaag, woensdag 8 januari 2020.

Bij de keuze voor 24 februari is de partij uitgegaan van het feit, dat de NDP op die dag, aan de vooravond van de herdenking van de staatsgreep van 1980 op 25 februari, altijd een bijeenkomst houdt bij het Monument van de Revolutie op het Revoplein aan de Waterkant.

Somohardjo: 'Daar is het kwaad begonnen en daarom willen we ook op die dag het kwaad verdrijven.' Hij hoopt dat ook andere oppositiepartijen besluiten om op dat moment een massabijeenkomst te organiseren en noemt specifiek DOE, ABOP, VHP en NPS. Hij zal dit formeel aan hen voorleggen.

DOE-voorzitter Steven Alfaisi zegt, dat zijn partij hiervoor niet te vinden zal zijn, omdat zij geen voorstander is van massameetings als onderdeel van campagnevoering. 'De massa vertegenwoordigt niet altijd de realiteit.' De DOE-voorzitter wijst er daarnaast op, dat de partij voorzichtig is om personen of partijen als 'kwaad' aan te duiden. Alfaisi vindt het belangrijk, dat de samenleving voor goed leiderschap kiest. Hij constateert dat er, ook bij oppositiepartijen, een gebrek is daaraan. 'Al zouden we een land vol natuurlijke hulpbronnen hebben, als er geen goed bestuur en goed leiderschap zijn, betekent dat niets.' 

Somohardjo zegt, dat de massameeting de grootste partijvergadering is in de tweede ronde. De PL heeft haar verkiezingscampagne opgesplitst in twee rondes. Volgens de partijvoorzitter zal de focus nu meer gericht zijn op Nickerie, in verband met de olievondsten in Guyana. Hij stelt dat Suriname gebruik moet maken van de spin-off effecten van de ontwikkeling in het buurland.

Zaterdag zal de partij een distributiewinkel annex partijsecretariaat in Nickerie openen.

De PL zal zich bij eventuele regeermacht sterk maken om daadwerkelijk de brug over de Corantijnrivier te bouwen en een diepzeehaven aan te leggen. Somohardjo: 'Dat kan zorgen voor een mogelijke transitohandel.' De partij wil inspelen op de diaspora van Guyana die terug zal gaan naar het land en mogelijkheden scheppen zodat ze bereid zijn om ook in het nabijgelegen Nickerie te investeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten