donderdag 30 januari 2020

Voorzitter Kamer van Koophandel Curaçao: 'Veel mensen en ondernemers leven tussen hoop en vrees’

Hoop door bijvoorbeeld het nieuwe ziekenhuis en deal met Klesch Group

Vrees door onder andere verdubbeling van de ligtarieven in het CMC


Veel mensen en ondernemers op Curaçao leven vandaag de dag ‘tussen hoop en vrees’. Dat zei de voorzitter van de Kamer van Koophandel (KvK), Willem ‘Billy’ Jonckheer, in zijn toespraak gisteravond, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 30 januari 2020.

Hoop in verband met bijvoorbeeld het nieuwe ziekenhuis Curaçao Medical Center (CMC) en de deal met Klesch Group in verband met de raffinaderij. Hoop ook gezien de ontwikkelingen zoals de bouw van een groot Corendon Resort en de constructie van betaalbare sociale FKP-woningen.

Maar, tegelijkertijd ook vrees, gezien de verdubbeling van de ligtarieven in het CMC en de verwachte sterke stijging van de operationele uitgaven met 60 miljoen gulden op jaarbasis dat het nieuwe ziekenhuis met zich meebrengt. Vrees ook over de ‘living apart together’- manier van samenleven in deze gemeenschap. ‘Konfiansa’ (vertrouwen) is het recept, hamert de KvK. Daarvoor zijn commitment, consistentie, onderlinge afhankelijkheid en gezamenlijke doelen nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten