donderdag 30 januari 2020

Ministerie van Volksgezondheid start hygiënecampagne

Ministers Elias en Misiekaba bezoeken Huize Ashiana en O.S. Flora 2


Het ministerie van Volksgezondheid heeft besloten om landelijk een hygiënecampagne te starten. Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft samen met collega André Misiekaba van Sociale Zaken & Volkshuisvesting en als waarnemer op Onderwijs, Wetenschap en Cultuur als eerste Huize Ashiana en O.S. Flora 2 aangedaan. Dit bericht Starnieuws vandaag, donderdag 30 januari 2020.

Beide ministers hebben het goed wassen van handen, zorgvuldig hoesten en niezen, het gebruiken van wegwerpdoekjes in het belang van hygiëne en preventie om zo besmetting te voorkomen, benadrukt. Daarnaast zal het ervoor moeten zorgen dat personen zichzelf en anderen beschermen. Vooral de schoolkinderen waren erg enthousiast om de ministers op het schoolterrein te hebben.

Zowel bij Huize Ashiana als op de school zijn dispensers geplaatst met hand sanitizer, handzeep en wegwerpdoekjes. Tevens is van alle producten een extra doos meegegeven. Deze spullen en de dispensers zijn door Intermed geschonken aan het ministerie van Volksgezondheid dat ze weer aan beide instellingen schonk.

Beide bewindslieden benadrukten dat dit de eerste activiteit is van een reeks der activiteiten die plaats zullen vinden. Nog meer scholen en ook andere bejaardentehuizen en instellingen zullen aangedaan worden. Ze hebben een korte toespraak gehouden. Door het team van het BOG (Bureau voor Openbare Gezondheidszorg) werd voorgedaan op welke wijze de handen gewassen moeten worden.

Elias hield de aanwezigen bij Huize Ashiana voor dat verschillende virussen wereldwijd opduiken en dat het van belang is om zich preventief op te stellen. Hij benadrukte dat voor zover bekend is, het Coronavirus Suriname nog niet heeft aangedaan. Hij legde uit dat kinderen en seniorenburgers de gevoelige doelgroepen zijn. 'We gaan niet wachten totdat we doelwit worden van dit soort virussen, maar we gaan voor preventie. Dat is het beste middel en met ons allen kunnen we helpen het in te dammen door deze simpele stappen onder andere te volgen. Onszelf en anderen beschermen en ervoor zorgen dat die virussen zich niet verder verspreiden', zei de bewindsman.

De schoolleider van OS Flora 2, de leerkrachten en de leerlingen waren enthousiast om twee ministers op bezoek te hebben. 'Voor het eerst in mijn loopbaan heeft een minister een bezoek gebracht aan onze school. We krijgen gelijk twee. We zijn u zo dankbaar voor. Onze kinderen kennen deze stappen al, want het wordt hen geleerd in het kader van hygiëne', zei de schoolleider. De leerlingen konden de stappen van het team van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg vlot nadoen.

Misiekaba deed ook een beroep op de aanwezigen om de voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. Hij merkte op dat de regering niet zit te wachten totdat er een virus uitbreekt, maar vooruitlopend acties onderneemt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten