donderdag 30 januari 2020

37-Jarige Haitiaan doodgestoken in woning aan Jagernath Lachmonstraat

Verdachte meldt zich kort na steekpartij bij het politiebureau Nieuwe Haven


De 37-jarige Jauvin Getto is woensdagavond overleden na te zijn neergestoken in een woning aan de Jagernath Lachmonstraat. De verdachte heeft zich kort na het incident gemeld bij het politiebureau Nieuwe Haven waar hij is aangehouden ter voorgeleiding. Beide personen zijn van Haïtiaanse afkomst. 

De persoon die de politie alarmeerde vertelt donderdag 30 januari 2020 in de Ware Tijd, dat hij woensdagavond rond elf uur over de Jagernath Lachmonstraat reed richting de Brokopondolaan toen hij een vrouw langs de weg zag die om hulp riep. Vanuit zijn achteruitkijkspiegel zag hij dat de ze midden op de weg voertuigen probeerde te stoppen, wat niet lukte. Hij besloot terug te rijden om te vragen wat er aan de hand was.

De vrouw wees hem op een bloedspoor dat vanuit de poort naar een kamer in een woning leidde. In de kamer lag Jauvin badend in het bloed. De automobilist schakelde de politie in die snel ter plaatse arriveerde. Een ambulance werd ingeschakeld, maar het slachtoffer toonde geen teken van leven meer, hetgeen door een arts werd bevestigd.

Het lijk is in belang van het onderzoek in beslag genomen.

Het slachtoffer had verschillende steekwonden. De woning wordt bewoond door Haitianen. Naar verluidt zou de verdachte zijn vriendin uit huis hebben gezet. Het slachtoffer zou hebben willen bemiddelen tussen die twee. De woordenwisseling tussen slachtoffer en dader escaleerde en de dader bewapende zich met een mes.

Het slachtoffer greep naar een houwer, maar de verdachte was hem te snel af en stak hem enkele malen met het mes. De verdachte meldde zich bij de politie met beide scherpe voorwerpen. Die heeft de zaak in verder onderzoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten