donderdag 30 januari 2020

LVV informeert agrariërs in Nickerie over bibietvlieg en delphaciden in hun aanplant.

(Bron foto: LVV)
Oorzaak plagen door late inzaai in 'Uitbreiding Paradise' en tekort aan zoet water


Voorlichters van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) in Nickerie, bijgestaan door medewerkers van het Anne van Dijk Rijstonderzoekscentrum Nickerie (ADRON) zijn de afgelopen weken intensief bezig geweest om boeren in de oostelijke polders voor te lichten over de bestrijding van de bibietvlieg en delphaciden in hun aanplant, zo meldt het ministerie woensdag 2 januari 2020. 

De oorzaak van deze plagen komt vanwege de late inzaai in het gebied 'Uitbreiding Paradise' en een tekort aan zoet water. Deze omstandigheden maken de jonge padieplantjes zeer gevoelig voor ziekten en plagen. Ondanks het feit dat er buiten het officiële vastgestelde inzaaischema is ingezaaid, zal het ministerie van LVV de boeren zoveel als mogelijk bijstaan.


Het watertekort in dat gebied wil LVV net zoals het in andere delen van het district wordt gedaan, samen met de belanghebbenden oplossen. Door het ministerie is al enige maanden een graafmachine ter beschikking gesteld aan boerenorganisaties en waterschappen waarbij, als vorm van burgerparticipatie, de boeren inkomen met brandstof.

Het beleid van minister Rabin Parmessar met betrekking tot de voorlichting, is erop gericht de samenleving beter van dienst te zijn. 'Als ministerie hebben wij de taak om de informatie zo zuiver mogelijk te brengen. De minister is voorstander van een nationale aanpak bij de bestrijding van ziekten en plagen en vraagt daarom ook de medewerking van de landbouwers. Indien deze aanpak werkt kunnen wij de plagen in de landbouw minimaliseren en de productie naar grotere hoogten stuwen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten