donderdag 30 januari 2020

Staatsolie lanceert haar derde obligatie-uitgifte

Staatsolie hoopt met uitgifte 150 miljoen Amerikaanse dollar aan te trekken


Staatsolie heeft woensdag 29 januari 2020 aangekondigd, dat zij haar derde obligatie-uitgifte heeft gelanceerd. Het doel ervan is om 150 miljoen Amerikaanse dollar aan te trekken, dat zal worden ingezet voor de vernieuwing van de staatsobligatie 2015 en een deel van de uitvoering van het investeringsprogramma 2020-2027, inclusief de investering in de Pikin Saramacca goudmijn. Deze investeringen zullen bijdragen aan de verdere groei en het succes van Staatsolie, zo schrijft De West. 

De diverse partners die Staatsolie heeft gemobiliseerd om de uitgifte te verstrekken, zijn De Surinaamsche Bank N.V. die de arrangeur is, Pay agent en de Broker, de Vidanova Bank die de bewaarfunctie van de obligaties op zich heeft en Broker is voor beleggers, de Dutch Caribean Securities exchange is de bemiddelaar en Van Eps/Kunneman van Doorne, is de listing advisors.

'Als we binnenkort kunnen participeren in een prachtige olievondst, moeten we heel goed nadenken of Staatsolie en de staat Suriname daaraan mee willen doen. Je moet je ongeveer voorstellen, dat Blok 58 groter is dan Trinidad. Apache heeft aangegeven, dat er minimaal 50 plaatsen zijn, waar ze verwachten dat ze olie zullen vinden. We moeten ons voorbereiden op wat Apache heeft gezegd, op waarheid berust', zei managing director Rudolf Elias, naar aanleiding van de bekendmaking van Apache en Total die in blok 58 offshore van Suriname zijn begonnen met het boren bij de volgende bron, Sapakara West-1, waar dezelfde krijtintervallen als de Maka Central-1 zijn geconstateerd. De directie van Staatsolie is zeer optimistisch.

Financieel directeur Agnes Moensi-Sokowikromo, gaf in een presentatie aan, dat zij het investeringsprogramma van voorgaande obligaties succesvol hebben uitgevoerd. Daarbij sprak zij ook haar waardering uit voor het vertrouwen die de obligatiehouders in de afgelopen jaren hebben gehad. Zij benadrukte dat het doel van deze derde obligatie-uitgifte is, om de huidige obligatiehouders weer deelgenoot maken van Staatsolie en haar succes. Staatsolie is betrokken bij exploratie, boren, productie, raffinage, marketing, verkoop en transport van ruwe en geraffineerde producten en het opwekken van elektriciteit.

'Onze kernactiviteiten zijn gegroepeerd in een upstream en een downstream actief en goud in het Merian partnerschap die sterk ondersteund zijn door een verscheidenheid aan bedrijfsdiensten. Ze spelen allemaal een rol bij het realiseren van onze visie', zei Moensi-Sokowikromo.

De Staatsolieobligatie van 2020-2025/2027 beoogt 150 miljoen Amerikaanse dollar met een minimumversterking van 100 of 30.000 Amerikaanse dollar te behalen. De looptijden en rente zijn voor een 5,5 jaar tegen 7 procent per jaar of 7 jaar tegen 7.5 procent per jaar. Voor de halfjaarlijkse rente-uitkering is de inschrijving van 5 februari tot en met 5 maart 2020, toewijzing is 6, 7 en 8 maart, de storting 9 maart tot en met 20 maart en de uitgiftedatum is op 23 maart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten