donderdag 30 januari 2020

Haïtiaans echtpaar zwaargewond door een gasexplosie te Leiding 17

Echtpaar laat onbewust gasfornuis aan - Bij aanmaken verlichting ontstaat explosie


Waterkant.net bericht, dat een Haïtiaans echtpaar donderdagmorgen 30 januari 2020 zwaargewond is geraakt door een gasexplosie aan de Amardeepweg te Leiding 17. Het Korps Brandweer Suriname (KBS) kreeg de melding van de explosie rond kwart over zeven en rukte uit naar het adres. Dat bevestigt Rayon Brandweercommandant van Saramacca, Ronald Djodikromo.

Volgens een eerste observatie van de brandweer heeft het echtpaar woensdagavond onbewust het gasfornuis aan gelaten, zonder dat er iets op het vuur stond. Volgens Djodikromo is het gas in het huis blijven hangen. Het echtpaar was in de kamer toen de vrouw opstond om het licht aan te maken.

Bij het aanschakelen van het licht vond de explosie plaats. Daarbij is zowel de muur van de slaapkamer als van de keuken weggeslagen. Ook een matras van een eenpersoonsbed vatte daarbij vlam. De brandweercommandant zegt, dat er bij de schakelaar vermoedelijk een elektrische vonk is ontstaan, welke voldoende was om het opgehoopte gas een explosie te laten veroorzaken.

De man en vrouw zijn beide gewond per ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De vrouw heeft tweede- en derdegraads brandwonden opgelopen.

De identiteit van het echtpaar kon nog niet worden achterhaald vanwege een taalbarrière.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten