zaterdag 12 oktober 2019

3,5 Meter hoog houten beeld van Bouterse onthuld in Congreshal

Kunstenaar Guillermo Linger vervaardigt beeld uit hout manjaboom



In de Congreshal te Paramaribo is gisteravond een 3,5 meter hoog houten beeld van president Desi Bouterse onthuld. Dit gebeurde tijdens de Soso Lobi Kunst Expo met als thema ‘Lobi Sranan Udu’, zo bericht vandaag, zaterdag 12 oktober 2019, Waterkant.net.

Het beeld is gemaakt door de 28-jarige kunstenaar Guillermo Linger, die ook het beeldhouwwerk bij de Waka Pasi in de Palmentuin heeft vervaardigd. Linger gaf aan, dat het beeld van de president is vervaardigd uit hout van een manjaboom, die naar schatting ongeveer 210 jaar oud is. Het heeft hem 1 jaar en 5 maanden gekost om het beeld te vervaardigen.

De kunstenaar stelt, dat hij vijf jaar geleden tijdens de verkiezingen van mei al een beeld van een meter had overhandigd aan de president dat ook was vervaardigd uit mahoniehout.

Aan het voetstuk van het beeld van Bouterse is een plateau gebouwd met een gedeeltelijke weergave van het levensverhaal - en wel in abstracte vorm - van deze prominente en volgens de maker bijzondere Surinamer. Linger heeft ervoor gekozen om een beeld van de president te maken, omdat hij vindt dat Bouterse een echte doorzetter is en omdat hij is aangegrepen door zijn levensgeschiedenis.

Naast Linger nemen nog vier Surinaamse kunstenaars, te weten Jhunry Udenhout, Milton Masé, Magretha Moesnadi-Sastropawiro en Rahied Abdoel, van 11-15 oktober deel aan de Soso Lobi Kunst Expo in de Congreshal op initiatief van Purple Movement en Stichting SMART.

Het vervaardigen van hoogwaardige beeldhouwwerken uit verschillende Surinaamse houtsoorten tijdens deze beurs, vindt plaats ter ere van de 74e verjaardag van Bouterse.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten