zaterdag 12 oktober 2019

Zeven jaar cel voor man die zijn 13-jarige stiefdochter verkrachtte

Man ook veroordeeld voor mishandeling van zijn vrouw en illegaal wapenbezit

- Acht jaar cel voor vader die twee minderjarige stiefdochters seksueel heeft misbruikt


De Ware Tijd bericht vrijdag 11 oktober 2019, dat de Kantonrechter R.D. woensdag veroordeeld heeft tot zeven jaar gevangenisstraf voor ontucht met zijn dertienjarige stiefdochter, mishandeling van zijn vrouw en illegaal wapenbezit. Ze nam hiermee de eis van de Officier van Justitie over. 

De man heeft het meisje ontmaagd en daarna nog enkele keren seksueel misbruikt.

'Ik was een keer alleen thuis. Mama was aan het werk. Ik zag hem naar me kijken en dacht dat het normaal was. Toen gebeurde het. Dat was de eerste keer. Daarna gebeurde het vaker als mama niet thuis was', zei het meisje op een zitting in maart.

'Er zijn gegronde bewijzen en die worden overgenomen. U heeft inbreuk gemaakt op de integriteit van uw stiefkind. U dacht alleen aan uzelf. Ik heb geen reden om af te wijken van het strafvoorstel van de Officier van Justitie. Als u het niet eens bent, mag u in hoger beroep gaan', sprak de rechter.

De Officier van Justitie wilde weten waarom het meisje voorbehoedsmiddelen moest gebruiken en of de moeder daarvan wist. Zij antwoordde hierop, dat de verdachte haar dwong en onder schot hield en zei dat het meisje de pil moest nemen om te voorkomen dat zij zwanger werd. 'Ik wist niet wat hij bedoelde. Ik dacht niet eens in die richting, want hij sloeg mij bont en blauw met een ijzeren staaf en met een eind hout. Hij sloeg hij me vaak om de kleinste dingen. Mijn kinderen zagen alles gebeuren', zei de vrouw.

Het meisje onderschreef de verklaring van de moeder. Het kind was aanvankelijk bang om te vertellen wat haar overkwam, maar bracht uiteindelijk de moed op het aan een schoolvriend te zeggen, waardoor de zaak aan het rollen kwam.

Tijdens dezelfde rechtszitting werd R.S. door de Kantonrechter veroordeeld tot een celstraf van acht jaar voor het plegen van seksuele handelingen met zijn twee minderjarige stiefdochters. Ze legde ook deze straf op conform de eis van Officier van Justitie.

De rechter vond, dat de veroordeelde de stiefdochters had moeten beschermen, maar geen verantwoordelijkheidsgevoel heeft getoond. Hoewel S. steeds heeft ontkend, kwam de rechter toch tot wettig en overtuigend bewijs.

Op 15 augustus 2018 had een zus van de slachtoffers aangifte gedaan tegen S. De rechter voerde aan dat beide slachtoffers gedetailleerde en consistente verklaringen hebben afgelegd. Ook hebben ze de seksuele handelingen specifiek beschreven en aangegeven wat ze elk meegemaakt hebben. De afgelegde verklaringen van de slachtoffers noemde de rechter betrouwbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten