zaterdag 12 oktober 2019

Rusland (NPS): 'Bouterse bevestigt lening bij Oppenheimer Funds'

'Regering in eindfase nog bezig het volk op te zadelen met grote leningen'


President Desi Bouterse heeft in een interview met het Nationaal Informatie Instituut bevestigd, dat een lening wordt genomen bij Oppenheimer Funds. Het staatshoofd zegt, dat 'anders heel wat projecten gaan blijven liggen, alsook al de goede wetten die zijn aangenomen. But at the end of the day, zal er geld op tafel moeten komen'. 

NPS-voorzitter Gregory Rusland, die deze kwestie onthuld heeft, zegt vandaag, zaterdag 12 oktober 2019, op Starnieuws dat de informatie toch waar was, ook al heeft men geprobeerd een andere draai aan te geven.

'Ik kan u zeggen de zaak zit goed in mekaar. Wanneer gerenommeerde banken zich internationaal achter het project stellen, dan geloof ik niet dat we kunnen zeggen dat wij onverantwoord bezig zijn. We gaan ermee door, anders gaan heel wat projecten blijven zitten.'

'Het staatshoofd zegt wel oor te hebben voor kritiek, maar niet wanneer die kritiek er alleen maar is wanneer men eigenlijk niet weet waarover men praat. Dan fiets ik door.'

Rusland zegt, dat er totaal geen ruchtbaarheid aan werd gegeven dat de minister van Financiën bezig was met het aangaan van een lening van ruim een half miljard Amerikaanse dollar.

De NPS-voorzitter vindt, dat zo kort vóór de verkiezingen de regering het volk niet moet opzadelen met nieuwe leningen en allerlei deals. In elk geval is het nu duidelijk geworden volgens Rusland, dat de regering in de eindfase nog bezig is het volk op te zadelen met grote leningen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten