zaterdag 12 oktober 2019

'Het is zijn geld en hij mag het besteden hoe hij wil'

Bestuurs- kundige Boldewijn: 'Als Bouterse vindt dat hij gebaar moet maken, dan is het zijn goed recht'

Boldewijn reageert op kritieken op schenken voedselpakketten door president


'De man is jarig en op je verjaardag is het gebruik dat je trakteert. Iedereen doet dat op zijn eigen manier.' Zo reageert bestuurskundige August Boldewijn vandaag, zaterdag 12 oktober 2019, in de Ware Tijd, op meningen van critici over het besluit van president Desi Bouterse, om in verband met zijn 74e jaardag, morgen, sociale instellingen en andere behoeftigen te gedenken met voedselpakketten en andere spullen.

Zowel op social media als in radio belprogramma's is kritiek geleverd op het gebaar van de president. Sommigen zijn van mening, dat het staatshoofd hiermee erkent dat de nood onder het volk hoog is.

Boldewijn: 'Als hij vindt dat hij het gebaar moet maken, dan is het zijn goed recht. Het is zijn geld en hij mag het besteden hoe hij wil.' Het zou volgens de bestuurskundige anders zijn geweest als de president dit uit belastingmiddelen zou financieren. 'Laten we dat niet hopen.' De NDP heeft gemeld, dat de kosten voor de uitvoering van dit project door de president en verschillende ondernemers worden gedekt.

Het is niet de eerste keer dat het staatshoofd besluit om zijn geboortedag op deze manier te gedenken. Boldewijn stelt, dat dit een 'persoonlijke aangelegenheid' betreft en dat de economische situatie er niet toe doet. 'Als hij gebruik zou maken van staatsmiddelen en daarmee groots zou uitpakken, zou ik dat wel vreemd vinden. In dit geval zegt de man, ik ben jarig, de Heer heeft me gezegend met nog een jaar en die blijdschap wil ik met anderen delen.'

Meer dan vijfhonderd instellingen, waaronder gebedshuizen, kindertehuizen, bejaardentehuizen en internaten, worden getrakteerd op huishoudelijke spullen. Verder worden landelijk 26.000 voedselpakketten gedoneerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten