zaterdag 12 oktober 2019

Guaido: 'Verkozen president van Guatemala toegang tot Venezuela geweigerd'

(Bron foto: Twitter)
Alejandro Giammattei zou oppositieleider Juan Guaido ontmoeten


De president-elect van Guatemala is vandaag, zaterdag 12 oktober 2019, de toegang tot Venezuela geweigerd, waar hij volgens de oppositie van Venezuela oppositieleider Juan Guaido zou ontmoeten.


Het kantoor van Guaido zei op Twitter, dat Alejandro Giammattei, een conservatief die in augustus het presidentschap van het Midden-Amerikaanse land won, landde op de internationale luchthaven Simon Bolivar in de buurt van hoofdstad Caracas, maar 'regeringsfunctionarissen belemmeren zijn binnenkomst'.


Guaido, die de oppositie gestuurde Nationale Assemblee leidt, werd in januari door tientallen andere landen erkend als de rechtmatige leider van het land na de Grondwet te hebben ingeroepen om een ​​interim-presidentschap aan te nemen, met het argument dat de herverkiezing van president Nicolas Maduro in 2018 onwettig was.

'Dit is een boodschap voor president Guaido: we zijn bij u. Hoewel ze ons niet hebben binnengelaten, zullen we vandaag onze stem laten horen over het hele continent', zei Giammattei in een video gefilmd in een vliegtuig en gepost door Guaido op Twitter.


Maduro, een socialist, noemt Guaido een door de VS gesteunde pop die hem in een coup wil verdrijven. Maduro heeft toezicht gehouden op een economische ineenstorting in het ooit welvarende OPEC-land en wordt beschuldigd van corruptie en mensenrechtenschendingen.

In een tweet, voordat Giammattei de toegang werd geweigerd, noemde het kantoor van Guaido hun geplande bijeenkomst 'historisch en zonder precedent'.




(Suriname Mirror/Prensa Libre/Reuters/La Hora/Twitter/Diario de Avila)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten