donderdag 19 december 2019

Suriname steunt Kenia met haar duurzaam bosbeheer

Kenia schenkt Suriname zaden van drie soorten bomen...

(Bron foto's: NII)

Tijdens het officieel bezoek van minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken aan Kenia op 11, 12 en 13 december, heeft de minister als speciale gast deelgenomen aan een evenement voor het planten van bomen, zo meldt vandaag pas, donderdag 19 december 2019, het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Deze bomen zijn geplant ter ondersteuning van duurzaam bosbehoud en om invulling te geven aan de intentie van president Kenyatta om 1.8 miljard bomen te planten in 2022 en daarmee de bosbedekking te verhogen naar 10%, alsook om gestalte te geven aan de milieu-diplomatie van Kenia.


Deze activiteit was georganiseerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met de Kenya Forest Service, waarbij ook leden van het Diplomatiek Korps aanwezig waren.

Met dit historisch moment, waarbij de Surinaamse bewindsvrouwe een boom, Olea welwitschii, heeft geplant in het Ngong Road Forest, is een bijdrage geleverd aan duurzaam bosbeheer. Deze boom kan worden gebruikt voor onder andere conservering, brandhout, medicinale doeleinden en meubilair van hoge kwaliteit en bereikt een hoogte van boven 25 meter.

De Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken, memoreerde in haar toespraak ter gelegenheid van deze activiteit de ondernomen nationale- en internationale acties van Kenia ter zake milieu, inclusief het behoud en bescherming van de oceaan. De minister verwees ook naar Suriname’s initiatieven in dit verband, waaronder de instelling van het Centraal Suriname Natuurreservaat en de internationale committering van Suriname om 93% van haar bosbedekking te behouden, ten bate van de wereldgemeenschap.

De Keniaanse bewindsvrouwe informeerde dat met dit initiatief wederom een stap is gezet om Kenia te helpen voldoen aan de internationale norm van tenminste 10% bosbedekking tegen 2022.

Kenia heeft voorts aan Suriname zaden geschonken van drie soorten bomen, met name markhamia lutea, spathodea campanulata en jacaranda mimosfolia. Tussen de relevante instituten zal in Suriname en Kenia een duurzame samenwerking opgang worden gebracht als onderdeel van onze bilaterale milieucoöperatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten