donderdag 19 december 2019

Minibus in brand na botsing met houttruck in de staat Jalisco, Mexico: 14 passagiers gedood

Onder de doden vijf kinderen - Twaalf passagiers gewond geraakt


Een minibus, die een gezin naar een strandvakantie in Mexico vervoerde, reed woensdag 18 december 2019 achterop een houttruck en vloog in brand, waarbij 14 mensen, waaronder 5 kinderen, werden gedood. 

Veel van de slachtoffers zaten vast in de brandende minibus, waarvan het verkoolde chassis aan de achterkant van de vrachtwagen was gespietst.


Het ongeval vond plaats in de staat Jalisco, op de snelweg die loopt van de inheemse staat Guanajuato van de familie naar de Pacifische badplaats Puerto Vallarta.

Twaalf meer mensen raakten gewond bij de crash vóór het ochtendgloren. Twee waren in ernstige toestand en werden overgevlogen naar een ziekenhuis in de hoofdstad van de staat, Guadalajara, zeiden dat de nooddiensten van de staat.


Ambtenaren zeiden, dat de vrachtwagen aan de kant van de weg was gestopt toen de minibus erop botste. 'Het was een toerismedienst ingehuurd door een familie die voor de vakantie naar Puerto Vallarta reisde', zei Samuel Flores van de Civiele Beschermingsdienst van de staat Jalisco.

Dodelijke ongevallen komen vaak voor tijdens de kerstperiode in Mexico, omdat de wegen zich vullen met vakantiegangers en feestvierders.

(Suriname Mirror/Mexico News Daily/UNO TV/AFP/Vanguardia/)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten