donderdag 19 december 2019

Johan Adolf Pengelluchthaven verwelkomt 500.000e passagier van 2019

(Bron foto: NIi)
Ruth Kortstam-Pinas krijgt in de aankomsthal een grootse ontvangst


Op de Johan Adolf Pengelluchthaven is woensdagmiddag 18 december 2019 de 500.000e passagier van 2019 verwelkomd. Rond half vijf landde het door de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) geleasede toestel van Air Belgium vanuit Amsterdam op de luchthaven, zo bericht het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Ruth Kortstam-Pinas kreeg in de aankomsthal een grootse ontvangst van directeur Timothy Mendonça van de NV Luchthavenbeheer, president-commissaris Ranu Mathura en overige directie- en personeelsleden Mendonça sprak van een mijlpaal. Volgens hem is het een gezamenlijke inspanning geweest van alle actoren.

Korststam-Pinas zegt jaarlijks een keer met familie naar Suriname te komen. Het was voor Kortstam-Pinas een aangename verrassing dat zij als de 500.000e passagier op de airport landde. Ze mocht samen met directeur Mendonça een taart aansnijden en onder meer een goed gevulde tas in ontvangst nemen.

Mendonça zei, dat reikhalzend was uitgekeken naar het moment. De NV Luchthavenbeheer laat het niet hierbij, want de volgende doelstelling is om in de komende 15 jaar 1 miljoen passagiers op de luchthaven afgehandeld te hebben. Daarvoor zullen nog meer inspanningen worden gepleegd. Zo moeten onder meer de faciliteiten geschapen worden om dit aantal te kunnen opvangen. De upgrading van de luchthaven moet volgens president-commissaris Mathura ook tegen dat licht worden geplaatst.

Met het aangaan van luchtvaartovereenkomsten wordt tevens gewerkt naar het beoogde doel. Mathura wijst op de overeenkomsten die minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C) vorige maand tijdens zijn bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) heeft getekend en ze doet alvast uit de doeken dat er meer van zulke samenwerkingen in de pijplijn liggen. Toch ziet zowel Mendonça als Mathura de target van 1 miljoen eerder gehaald worden. 'We lopen ver voor op schema', zegt Mathura.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten