donderdag 19 december 2019

LVV-minister Parmessar op Facebook beschuldigd van aanranding van secretaresse...

Secretaresse overgeplaatst naar het onderdirectoraat Visserij

Parmessar: 'De aantijgingen komen uit de hoek van politieke tegenstanders'


Fabian ‘Hoge Man’, actief op Facebook, voelt zich bedreigd. Hij heeft dinsdag op zijn Facebook-pagina zaken gepubliceerd over een vermeende aanrandingszaak waarin minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), de agressor zou zijn, zo schrijft de Ware Tijd vandaag, donderdag 19 december 2019. 

De publicatie schoot medewerkers van de bewindsman in het verkeerde keelgat. Omstreeks elf uur dinsdagavond werd Hogeman door een medewerker van het ministerie gebeld om zijn posts te verwijderen 'anders zou hij in problemen komen'. De man voelde zich zodanig geïntimideerd, dat hij de zaken die hij had geplaatst onmiddellijk verwijderde.

'De persoon zei dat hij van de beveiliging van de minister is. Ik wist niet wat er kon gebeuren en ik sliep al toen ik werd gebeld, dus heb ik die posts direct weggehaald', zegt Hogeman. Hij zegt overwogen te hebben aangifte te doen bij de politie, maar vraagt zich af wat daarvan terecht zou komen.


Minister Parmessar zegt geen instructies te hebben gegeven om personen te bellen of te bedreigen.

Inmiddels blijkt, dat Reza Kalloe van de afdeling Voorlichting van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) Hogeman heeft gebeld. Hij zegt op eigen initiatief te hebben gehandeld nadat hij vernam welke zaken de man over de minister had gepubliceerd. Kalloe kwalificeert de publicatie als laster en smaad en belde de Hogeman vanaf een kantoornummer van het ministerie. Volgens hem was Hogeman bezig Parmessar 'zwaar te beledigen door te schrijven dat hij zich vergrepen heeft aan een secretaresse'. Hij zegt Hogeman 'beleefd te hebben gevraagd de zaken te verwijderen, zo niet zal het ministerie of de minister juridische stappen tegen u ondernemen en binnen twee minuten was dat ding verwijder'. 'Als hij dat ziet als een bedreiging, heb ik hem wel bedreigd', aldus Kalloe.

Het gaat om 'een positieve bedreiging', vindt de LVV-voorlichter. 'We hebben niet bedreigd in de zin dat we iets met hem gaan doen in de zin van slaan of zoiets. Anders zou ik hem niet bellen met een kantoornummer van LVV dat traceerbaar is', zegt Kalloe. Tegenover de Ware Tijd wenste minister Parmessar niet te reageren op de kwestie.

In het SRS-radioprogramma Bakana Torie, waar hij wél een reactie gaf, heeft de bewindsman categorisch ontkend zijn secretaresse te hebben aangerand, zoals wordt beweerd. Ook de overplaatsing van deze medewerkster naar het onderdirectoraat Visserij heeft niets van doen met het vermeende seksschandaal, zei de bewindsman.

Volgens de LVV-minister komen de aantijgingen uit de hoek van politieke tegenstanders. Hij zegt in aanloop naar de verkiezingen van 2020 nog meer aanvallen te verwachten. Het ministerie heeft een audio-verklaring uitgegeven waarin wordt ontkend, dat de overplaatsing van de secretaresse met 'ontoelaatbare handelingen' van Parmessar te maken heeft. Ook de vrouw komt daarin aan het woord. Zij zegt de aantijgingen niet te hebben verspreid. 'Ik heb dit niet verzonnen. Ik heb ook niets verteld aan niemand. Het enige wat men me vroeg is, waarom de minister je heeft weggehaald?. Ik heb aan iedereen aangegeven 'het is een opdracht die ik heb gehad om Visserij te ondersteunen'. Ik heb verder niemand erover gesproken, zelfs mijn familie niet. Daarna heb ik begrepen, heeft men conclusies getrokken', stelt de vrouw.

Bronnen bij het Openbaar Ministerie hebben met verbazing gereageerd op de verklaringen van de secretaresse. Op basis van anonimiteit wordt gesteld dat betrokkene wél naar de politie is gegaan om aangifte te doen, maar uiteindelijk niet verder wilde gaan met deze zaak. 'Het probleem is dat de zaak valt en staat met haar verklaring en als degene die slachtoffer is, zelf niet wil meewerken, dan voelt die zich geen slachtoffer. Bij een minderjarige zit dat wel anders', wordt vanuit het OM vernomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten