donderdag 19 december 2019

Politie houdt twee jonge overvallers (16) aan

Jongens verdacht van poging tot beroving supermarkt exploitant

De twee verdachten beroofden ook een scholier van zijn fiets en zaktelefoon


De 16-jarigen F.N. en D.K. zijn door de politie van het bureau Geyersvlijt aangehouden en opgesloten voor onder andere diefstal met geweld, zo bericht het Korps Politie Suriname donderdag 19 december 2019. 

Op donderdag 12 december hielden de twee een supermarkt exploitant in Paramaribo-Noord onder schot met een gaspistool, dat sterk lijkt op een vuistvuurwapen. Onder bedreiging van dat wapen wilden zij de dagopbrengst buit maken. Het lukte de supermarkt exploitant echter om zijn alarm te activeren en daardoor namen de jongens de benen op een fiets.

Ter hoogte van de Maretraite Mall beroofden zij een scholier van zijn fiets en zaktelefoon, waarbij zij de scholier zodanig sloegen dat hij naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo moest om behandeld te worden.

Er zijn camerabeelden van de poging tot beroving van de supermarkt exploitant en die beelden zijn op Facebook gedeeld. De oudere broer van F.N. zag de beelden en herkende hem. Hij confronteerde F.N. met de camerabeelden en die gaf toe dat hij het strafbaar feit gepleegd had samen met D.K.

Zijn broer bracht hem vervolgens naar de politie van het bureau Geyersvlijt. F.N. werd aan de tand gevoeld en bekende de beroving van de scholier. Op aanwijzing van F.N. werd zijn kompaan D.K. vrijdag 13 december op diens woonadres aangehouden.

Bij de voorgeleiding heeft het tweetal verklaard, dat zij de mobiele telefoon aan een onbekende Braziliaanse man hadden verkocht en de fiets aan een man op een locatie te Tourtonne Vier. Het rijwiel is terug gevonden bij de heler en die werd ook aangehouden.

F.N. en K.D. zijn in verzekering gesteld, de heler is na verhoor heengezonden. De gestolen fiets is inmiddels teruggegeven aan de eigenaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten