zaterdag 7 december 2019

Suriname eerste land in Latijns-Amerika met snelle 5G internetservice

(Bron foto: NII)
5G Netwerk officieel geïntroduceerd door telecombedrijf Telesur


Suriname is dankzij inspanningen van Telesur het land met de snelste internetservice in Latijns-Amerika, aldus het Nationaal Informatie Instituut, NII zaterdag 7 december 2019. Met de officiële introductie van het 5G netwerk vrijdag 6 december door het telecombedrijf is Suriname de eerste in de regio met zo'n snelle internetservice.

Telesur-directeur Mike Antonius, benadrukt dat zijn bedrijf met haar inspanningen tracht het leven van de samenleving te verrijken en verduurzamen.

De introductie van het 5G netwerk is niet alleen bedoeld voor de individuele klanten, maar meer nog voor de zakelijke klanten. De laatstgenoemde groep zal met deze snelle verbinding in staat zijn om op hun beurt ook de dienstverlening naar hun klanten te optimaliseren.

Verschillende sprekers uit de ICT- en ondernemerswereld hebben de introductie van 5G in Suriname toegejuicht.

Vijay Kirpalani, directeur van handelsonderneming Kirpalani noemt de introductie een bijzonder mijlpaal. 'Het nam 26 uur in beslag om een film te downloaden met 3G. Met 4G kan dat binnen zes minuten en met 5G kan het binnen 3.6 seconden', aldus Kirpalani.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten