zaterdag 7 december 2019

Onderwijsminister Ferrier verwijdert billboard NDP bij lagere school in Saramaccapolder

Jongeren wilden met bord werk van minister Vijay Chotkan ondersteunen


Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft instructies gegeven om een billboard van de NDP, dat donderdag was geplaatst bij een lagere school in Saramaccapolder, onmiddellijk te verwijderen. Het bord was geplaatst door jongeren die het politieke en sociale werk van minister Vijay Chotkan ondersteunen, aldus de Ware Tijd vandaag, zaterdag 7 december 2019. 

Het billboard werd geplaatst in het kader van de renovatie van de St. Benedictusschool die door de jongeren wordt uitgevoerd.

Op het grote bord staan de Surinaamse vlag, het NDP-logo en de tekst: 'Hier werkt #Team Chotkan. Yes, we can do the job'.

'Vandaag op 5 december 2019, kinderdag, zijn de NDP-jongeren van het ressort Saramaccapolder gestart met de complete renovatie van de kleutervleugel van de St. Benedictusschool, een school die valt onder het RK-Bisdom. Deze was in zeer slechte staat', schreef minister Chotkan op zijn Facebook-pagina. 'Een mooi cadeau aan de kinderen, van de NDP-jongeren.'


De overheid voert al decennialang een beleid waarbij partijpolitieke propaganda en -uitingen ver weg worden gehouden van scholen en het onderwijs. 'Ik heb het al aangepakt. Jongeren hebben het in hun enthousiasme gedaan. Het bord wordt weggehaald', reageert minister Ferrier.

Ze voegt eraan toe, dat evenwel niet zonder meer voorbij moet worden gegaan aan het 'goede initiatief om met eigen middelen en in hun vrije tijd de kleutervleugel op te knappen'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten