zaterdag 7 december 2019

MMA/UFC-ster Jairzinho Rozenstruik in Washington D.C. tegen de Brit Alistair Overeem

'Het kan binnen een seconde voorbij zijn'


In de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. neemt Jairzinho Rozenstruik het vanavond, zaterdag 7 december 2019 op tegen Alistair Overeem. De clash die om elf uur Surinaamse tijd van start gaat is het hoofdgevecht van ‘UFC on ESPN’. De locatie is de Capital One Arena, bij de basketbalfans bekend als de thuishaven van het NBA-team Washington Wizards.


Rozenstruik knijpt zichzelf af en toe nog steeds in de arm als hij kijkt naar de snelle progressie die hij heeft gemaakt in de Ultimate Fighting Championship (UFC), de grootste Mixed Martial Arts-organisatie ter wereld, aldus de Ware Tijd. 'Ik kan het bijna niet in woorden omschrijven', zegt hij. Sinds hij in december vorig jaar een contract tekende bij de UFC kwamen er achtereenvolgens meerdere dromen van 'Bigi Boi' uit.

'Ik ben erg blij dat ik dit gevecht gehad heb. Alistair is een legende, maar het is mijn tijd om te schijnen nu. We hebben het hier over de zwaargewicht divisie, maar ik zal er alles aan doen om als winnaar uit de bus te komen. Het kan binnen een seconde voorbij zijn.'



In zijn vorige twee gevechten maakte hij ook snel werk van zijn tegenstanders. Nadat hij in februari de Braziliaan Junior Albini na 54 seconden in de tweede ronde knock-out sloeg volgde in juni een supersnelle k.o. van negen seconden tegen de Amerikaan Allen Crowder. Rozenstruik deed zijn bijnaam van knock-out-machine weer eer aan toen hij op 2 november de Wit-Russische voormalig zwaargewichtkampioen Andrei Arlovski na 29 seconden met een verwoestende linkse hoek naar het canvas stuurde.

In vergelijking met de vorige drie is Overeem weliswaar een 'zwaardere' tegenstander. Overeem (39), die net als Rozenstruik ook een kickboks-achtergrond heeft, staat momenteel achtste in de heavy weight ranking van USA TODAY Sports/MMA Junkie. Hij is voormalig Strikeforce-kampioen in het zwaargewicht en schreef in december 2010 de K-1 World Grand Prix op zijn naam. Hiermee werd hij de enige vechtsporter ooit die wereldkampioen was in zowel het MMA als K-1. In dezelfde maand werd hij tevens de eerste kampioen zwaargewicht bij de MMA-organisatie Dream. Hij heeft al 63 MMA-gevechten (45 zeges, 17 nederlagen en '1 no-ontest') op zijn naam.

Aan de andere kant is Rozenstruik ongeslagen na negen MMA-gevechten en heeft hij bovendien net als Overeem een lang kickboks-verleden. 'Bigi Boi' doet dus niet onder voor zijn tegenstander.

'Ik ben niet zenuwachtig', zegt Rozenstruik in aanloop naar het gevecht vanavond. 'Alistair is een legende in de gevechtsport. Maar, ik zal doen wat ik moet doen om mezelf ook tot een legende te maken.'

Vrijdag vond in Washington de weging en face-off plaats tussen Rozenstruik en Overeem.


Zoals gebruikelijk zal de 31-jarige Surinaamse vechter weer zijn trainer Michael Babb en de rest van zijn team in zijn hoek hebben. Maar in vergelijking met de vorige partijen kan 'Bigi Boi' nu ook kracht putten uit de aanwezigheid van familie: tussen de duizenden fans in de Capital One Arena zullen namelijk ook zijn vader en nichtje zitten om hem aan te vuren.

Het evenement ‘UFC Washington’ wordt door diverse omroepen op tv uitgezonden. Ook is dit Amerikaanse vechtsportgala live op het internet te bekijken via een livestream. De livestream begint in de nacht van 7 op 8 december om drie uur. De livestream bevindt zich onder meer op de website van Veronica TV.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten