zaterdag 7 december 2019

Korps Politie Curaçao geeft videobeelden vrij van recente plofkraak

'De politie neemt deze criminele acties zeer hoog op'


Minister van Justitie Quincy Girigorie (PAR) heeft gisteren in de Staten uitgelegd, dat er regelmatig overleg is tussen het Korps Politie Curaçao (KPC) en de bancaire sector. Rond pinautomaten zijn camera’s bevestigd en nu is afgesproken de bevolking in te schakelen bij het oplossen van deze criminele acties, zo schrijft vandaag, zaterdag 7 december 2019, het Antilliaans Dagblad.

Er is gisteren dan ook vanuit het KPC een persbericht uitgegaan met videobeelden van de twee plofkraken die deze week plaatsvonden.

'De politie neemt deze criminele acties zeer hoog op en waarschuwt voor gevaar die de explosies kunnen opleveren voor de omgeving', zo staat in het bericht van het KPC.


Met het vrijgeven van de beelden van de plofkraak bij een automaat van de MCB op de Jan Noorduynweg hoopt de politie de zaken snel te kunnen oplossen. Op de beelden is goed te zien dat er een zwarte auto stopt voor de pinautomaat. Achter het stuur zit een persoon met een witte sweater trui aan. Er stapt een gemaskerde persoon met een zwarte broek en bordeauxrode sweater trui met capuchon uit. Hij heeft zwarte handschoenen aan. Hij bespuit de bewakingscamera met een verf spuitbus en legt deze bus terug in de auto.

Uit een witte auto in de verte stapt een andere persoon uit, ook gemaskerd en met een grijze sweater trui met capuchon, een spijkerbroek met scheuren erin en zwarte schoenen. Hij heeft lichtgekleurde handschoenen aan en gebruikt een gele boormachine om een gat te boren in de pinautomaat. Onder zijn trui en enigszins afgezakte broek is te zien dat hij een zwarte onderbroek draagt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten