zaterdag 7 december 2019

Wateroverlast in het gebied rond AZP wordt aangepakt

Huidig rioleringssysteem wordt vervangen door afvoermateriaal met meer capaciteit


De wateroverlast in het gebied rond het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) zal binnen een jaar voorbij zijn. Het huidige rioleringssysteem van ongeveer elfhonderd meter in de Kernkampweg en de Abraham Samson- en Flustraat wordt nu vervangen door afvoermateriaal met meer capaciteit. Daarnaast zal het pompgemaal verbeterd worden om optimaal te functioneren. 

In de kleine regentijd van begin december tot eind januari wordt er veel meer neerslag verwacht. Het bestaande ontwateringsstelsel voldoet niet meer, waardoor de omgeving onder water loopt, zei minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie gisteren tegen journalisten, aldus de Ware Tijd vandaag, zaterdag 7 december 2019. Hij oriënteerde zich in de omgeving waar de werkzaamheden plaatsvinden.

Het project is onderdeel van een landelijk infrastructuurprogramma. 'Wij zijn gestart om goed gebruik te maken van de overgebleven zonnige dagen', zei de bewindsman.

Volgens hem bezoeken dagelijks ongeveer vijfduizend mensen - patiënten, bezoekers en of werknemers - het ziekenhuis. Wateroverlast bemoeilijkt de toegang tot het ziekenhuis en ontregelt de ambulancedienst. Chotkan belooft dat de overige riolering schoongemaakt zal worden en dat er nieuwe ontwateringsfaciliteiten worden geïnstalleerd voor de nieuwbouw van het AZP. De riolering in de H.D. Benjaminstraat wordt verbeterd.

Het ministerie wil ook de parkeersituatie bij het ziekenhuis ordenen. Voetgangers moeten vrijelijk kunnen lopen. Het gaat om de herinrichting van achtduizend vierkante meter aan bermen, voetpaden en parkeerplekken in de omgeving.

Een ondernemer in de omgeving is blij met de aanpak van de ontwatering in het gebied. 'Bij normale regenval stroomt het water wel snel weg, maar bij zware regens staat de omgeving lang blank.' Hij hoopt dat de werkzaamheden gestaag verlopen, waardoor het project in het geplande tijdbestek afgerond zal worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten