zondag 8 december 2019

Rozenstruik wint UFC-gevecht met MMA-veteraan Overeem in laatste seconden

Overeem verlaat kooi teleurgesteld met hevig bloedende gescheurde lip



Voor Alistair Overeem is het UFC-gevecht met Jairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstruik in de Capital One Arena in de Amerikaanse hoofdstad Washington zaterdagavond 7 december 2019 uitgelopen op een bittere teleurstelling. De 39-jarige Nederlandse MMA-veteraan Overeem werd in de ’dying seconds’ van de partij knock-out geslagen.

Overeem stond voor op punten, maar liep vier seconden voor het einde van de partij tegen een rechtse directe van Rozenstruik op. Een hevig bloedende lip - hij verloor een groot gedeelte hiervan zelfs, getuige de foto’s en video’s - was voor de scheidsrechter reden genoeg om het duel te stoppen en Rozenstruik uit te roepen tot winnaar.

Overeem had de wond te danken aan het provoceren van Rozenstruik. 'Hij zei dat ik niet op zijn niveau zit', onthulde 'Bigi Boi' na het gevecht. 'We zijn allemaal vechters en moeten respect hebben voor mekaar. Maar, als je mijn staat van dienst bekijkt en je dat zegt dan moet het maar zo gebeuren: one shot, one kill.'


Overeem vs. Rozenstruik was het ’main event’ van de UFC ’fight night’ in Washington.

Aanvankelijk zou Overeem het zaterdag in Washington opnemen tegen Walt Harris. De Amerikaan trok zich echter terug toen zijn dochter ontvoerd werd. Inmiddels is ze overleden.


De 31-jarige Rozenstruik was van 2009 tot 2016 professioneel kickbokser. Hij vocht in totaal 85 kickbokswedstrijden, waarvan hij er 76 won. Sinds 2017 focust Rozenstruik zich op MMA. ‘Bigi Boy’ heeft nu 10 officiële MMA-partijen gevochten en heeft allemaal gewonnen. Hij is de enige UFC vechter afkomstig uit Suriname.

De 39-jarige Overeem begon als 15-jarige met vechtsport. Hij heeft een indrukwekkende carrière. In de loop der jaren vocht Overeem 63 professionele Mixed Martial Arts (MMA)-partijen, waarvan hij er 45 won. Ook werd hij wereldkampioen MMA en wereldkampioen kickboksen. In 2011 stapte Overeem over naar de bond UFC.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten