dinsdag 10 december 2019

Personeel SBB te Brownsweg bezorgd over hun gezondheid door komst verbrandingsoven

(Bron foto: Nationaal Informatie Instituut)
'We vrezen dat er nu afvalstoffen op de daken komen die mogelijk niet gezond voor ons zijn'


Medewerkers van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) zijn niet blij met de verbrandingsoven die woensdag in Brownsweg in gebruik is genomen. Op een steenworp afstand van de oven staan - op afzonderlijke plekken - een detacheringspost en kantoor van SBB. In de oven zal onder andere plastic worden vernietigd.

'Er komt regenwater via onze daken in de durotanks waarvan we gebruikmaken. We vrezen dat er nu afvalstoffen op de daken komen die mogelijk niet gezond voor ons zijn', zegt een bron vandaag, dinsdag 10 december 2019, in de Ware Tijd. Hij zou ook niet willen dat hij en collega's last krijgen van stank door onder andere huisvuil.

Afval zal gescheiden worden 'en ik vraag me af waar het overige vuil gedumpt zal worden', zegt de SBB-medewerker.

SBB heeft langs de weg, nabij de verbrandingsoven, ruimte vrijgemaakt waar ze trucks met houtblokken zou controleren, maar die locatie lijkt volgens een andere medewerker niet meer ideaal. 'Het gaat chaotisch worden, omdat er ook vrachtwagens naar de verbrandingsoven zullen rijden en dat zal niet meer veilig voor ons zijn.'

Deze medewerker heeft vernomen, dat het ministerie van Volksgezondheid de leiding van SBB wel heeft geïnformeerd over de komst van de oven, maar niet over zijn functioneren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten