dinsdag 10 december 2019

Vijf jaar cel voor twee mannen die junkie in brand staken

Mannen besprenkelden slachtoffer met brandstof en staken hem in brand


De verdachten S.K. en R.S. zijn gisteren door de rechter elk veroordeeld tot vijf jaar cel voor het in brand steken van een man. Ze besprenkelden het lichaam van het slachtoffer, een junkie, met brandstof en staken hem in brand. Hij liep ernstige brandwonden op. Dit meldt Starnieuws vandaag, dinsdag 10 december 2019.

Het slachtoffer werd in het ziekenhuis opgenomen, maar werd gehoord door de politie. Het slachtoffer had toen in het ziekenhuis verklaard, dat beide mannen vóór een supermarkt waren toen hij om een sigaret vroeg.

De verdachten hielden een ander verhaal voor. Vervolgens kwam het slachtoffer op de terechtzitting terug op zijn verklaring. De rechter voerde aan dat hij geen reden had om van verklaring te veranderen. Daarom is zij van zijn eerste verklaring uitgegaan.

De rechter merkte op, dat de vriendin van S.K. zich is gaan bemoeien met deze zaak. Zij zocht het slachtoffer op en bracht hem bij een advocaat om zijn verklaring in te trekken. De rechter zei, dat een van de verdachten verklaard had dat hij een kiek zou nemen op het slachtoffer. Ook hebben de verdachten volgens haar geen moment spijt betuigd. Dit noemde de rechter afkeurenswaardig en ze kan zich niet voorstellen dat op zo'n wijze kiek genomen wordt.

De veroordeelden werden juridisch bijgestaan door de advocaten Oscar Koulen en Irvin Kanhai.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten