dinsdag 10 december 2019

Chaos bij aankomst 'Bigi Boi' Rozenstruik op J.A. Pengelluchthaven

(Bron foto: Waterkant.net)
Vooral aan de Staat gelieerde media werden in aankomsthal toegelaten


De menigte was gisteravond laat, rond middernacht, niet te houden, ze brak door de afbakening heen. Honderden willen Jairzinho 'Bigi Boi' Rozenstruik van dichtbij zien, zijn hand schudden of een brasa geven. Maar, dat ging gewoon niet, het was chaotisch, de security leek even niet berekend op de kracht van de fans die hem waren komen afhalen, zo schrijft Starnieuws vandaag, dinsdag 10 december 2019.


De cameralui en fotografen hadden het extra moeilijk. De druk was groot, letterlijk, zelfs Bigi Boi kon geen stap vooruit doen. Rozenstruik en zijn gevolg, onder wie minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken, werden met moeite terug naar binnen begeleid. De glazen schuifdeuren die de aankomsthal scheiden, sluiten zich.


De mensen hadden lang gewacht. Een groot deel was vanaf negen uur gisteravond vertrokken om rond elf uur op de luchthaven te zijn. Het vliegtuig landde echter pas tegen een uur vanochtend.

De persmensen wisten niet waar ze aan toe waren. Alleen degenen die op een lijst stonden geregistreerd, merendeels 'staatsmedia', werden 'binnen' toegelaten. Er was van tevoren niet gemeld dat registeren verplicht was. De rest heeft samen met het publiek in de aankomsthal gewacht. Ook het team van ATV, dat voornemens was live te gaan vanaf de landing, werd toegang geweigerd.

Bigi Boi heeft zijn tegenstander zondagnacht, de Nederlander Alistair Overeem, met nog 4 seconden te gaan in de vijfde, ronde knock-out geslagen. Overeem heeft met gescheurde lippen de Capital One Arena in Washington DC verlaten.

Rozenstruik is ongeslagen tot nu toe in het Ultimate Fighting Championship, de grootste organisatie voor Mixed Martial Arts.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten