dinsdag 10 december 2019

Vijftien basisscholen en HAVOl in Latour worden opgeknapt met steun regering, NDP

Srd 10 miljoen uitgetrokken voor renovatie van de scholen


Vijftien basisscholen en de HAVO-school in het ressort Latour krijgen een facelift krijgen. De scholen krijgen een was- en schilderbeurt en de daken, lokalen en toiletgroepen zullen worden aangepakt. Het comité 'Teri den skoro fu Latour' heeft dit bewerkstelligd met ondersteuning van de regering, zo schrijft de Ware Tijd dinsdag 10 december 2019. 

Ook de ministeries van Handel, Industrie en Toerisme, Onderwijs Wetenschap en Cultuur en Financiën ondersteunen dit project. Er is Srd 10 miljoen uitgetrokken om de renovatie van de scholen uit te voeren.

De voorzitter van de sub-afdeling Latour van de NDP, Paul Lank, zegt dat het streven van ondernemer Henrie Klas van H&R Development is om in februari 2020 alle scholen te hebben opgeknapt. Lank zegt, dat het idee voor renovatie van de scholen ontstond na de situatie op de Verita School vorig jaar. Toen bleek dat fecaliën op het erf terechtkwamen doordat de toiletafvoerbuizen lekkages hadden. Dit was het moment waarop het comité onder leiding van Dennis Snip ontsproot.

Assembleevoorzitster Jenny Geerlings-Simons zei dinsdag bij de lancering van het renovatieproject dat er wetgeving moet komen over de staat waarin scholen moeten verkeren. Onder de aanwezigen bevonden zich ook de NDP-Aaaembleeleden Rosselie Cotino en Daniella Sumter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten