dinsdag 10 december 2019

Restauratie van Landhuis Kortijn op Curaçao niet meer zoals gepland

'De restauratiekosten zijn erg hoog, circa 5 miljoen gulden'


De restauratie van Landhuis Kortijn zal niet meer plaatsvinden zoals gepland was. Dat antwoordt de minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW), Hensley Koeiman (MAN) op schriftelijke Statenvragen over de begroting 2020, aldus vandaag, dinsdag 10 december 2019, het Antilliaans Dagblad.

'De restauratiekosten zijn erg hoog (circa 5 miljoen gulden) en het buurtcentrum Otrobanda, dat gebruik wil gaan maken van het gebouw na restauratie, heeft onvoldoende fondsen om het onderhoud voor haar rekening te nemen. Er wordt naar een alternatief gezocht dat qua kosten voordeliger zal zijn', aldus Koeiman.

Een andere naam voor het landhuis, dat overigens eigenlijk geen landhuis is, is volgens bronnen op internet, Vredelust. Huis Vredelust is in 1987 gerestaureerd en officieel geopend door koningin Beatrix, prins Claus en prins Willem-Alexander.

'Daarna is het toch weer verwaarloosd. Plantage Kortijn reikte vanaf het Schottegat tot de Frederikstraat en van de Sint Annabaai tot de Kortijnweg', aldus kenner Natasha Martina-Phelipa. De restauratie in 1987 van het in 1775 gebouwde landhuis kostte 1,2 miljoen gulden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten