dinsdag 17 december 2019

Openbaar Ministerie eist acht jaar cel tegen vijf verdachten in Colombiaanse cocaïne-duikbootzaak

Drie verdachten hoorden eerder 15 maanden, waarvan 2 voorwaardelijk, tegen zich eisen


Tegen vijf van de acht verdachten in de Colombiaanse cocaïne-duikbootzaak heeft de Officier van Justitie maandag acht jaar cel en Srd 60.000 boete geëist, zo bericht de Ware Tijd dinsdag 17 december 2019.

Volgens de Officier van Justitie zijn deze verdachten betrokken geweest bij de bouw van een onderzeeër die zou worden gebruikt om drugs mee te vervoeren. Ook acht zij bewezen dat de vijf, vier mannen en een vrouw, lid zijn van een criminele organisatie. De rechter doet op 3 februari uitspraak.

De overige drie verdachten zijn eerder in vrijheid gesteld. Zij kijken aan tegen een straf van vijftien maanden, waarvan twee voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar. Twee verdachten zijn voortvluchtig. Een van hen is de eigenar van het terrein waar de duikboot is aangetroffen.

Volgens de Officier van Justitie blijkt uit het onderzoek. dat alle acht verdachten meerdere keren naar een adres bij kilometer 80 in Saramacca zijn gereden. Een van hen is daar zelfs aangetroffen.

Daarnaast heeft de digitale recherche achterhaald dat de verdachten onderling nauw contact hadden. 'Het is een zeer professionele drugsorganisatie', sprak de Officier van Justitie, maar de verdachten ontkennen dit. 'Ik weet niets van een criminele bende. Ik ben onschuldig en wil graag terug naar mijn kinderen en familie', zei S.P.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten