dinsdag 17 december 2019

Eerste vrouwelijke burgemeester van Bogota Colombia, treedt in huwelijk met vriendin

Claudia Lopez en Angélica Lozano geven elkaar het 'Ja'-woord


Claudia Lopez, de eerste verkozen burgemeester van Bogota, de hoofdstad van Colombia, is maandag 16 december 2019 met haar vriendin Angélica Lozano getrouwd. Hoewel het land diep religieus en conservatief is, is het homohuwelijk legaal en hebben homoparen het recht om kinderen te adopteren - of ze nu biologische kinderen van een van de partners zijn of niet.

'Ik beloof je te eren en voor het leven van je te houden!', schreef Lopez  op Instagram aan haar vrouw.. 'Dankzij het leven voor dit prachtige jaar: ik ben gepromoveerd, heb het ambt van burgemeester gewonnen en ben met de liefde van mijn leven getrouwd.' 



Het bericht ging vergezeld van vier foto's van het paar gekleed in het wit en met boeketten bloemen. De ceremonie was privé en niet toegankelijk voor de pers.


Lopez - die de burgemeestersverkiezing van oktober won in een enge overwinning - wordt gezien als een belangrijke stap vooruit in een land dat vroeger werd geleid door mannelijke elites.

De centrum-linkse voormalige senator, die op 1 januari aantreedt, is de eerste vrouw die de functie van burgemeester van Bogota bekleedt. Lopez versloeg de liberale Carlos Fernando Galan met iets meer dan 35 procent van de stemmen in de hoofdstad van 7,2 miljoen mensen.

(Suriname Mirror/Colombia.com/Twitter/Instagram)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten