dinsdag 17 december 2019

Piloot Saramacca cocaïne Cessna heeft 'heel veel spijt' van zijn daad

Forse eis tegen twee piloten: 18 jaar gevangenis- straf


'Ik heb heel veel spijt van mijn daad. Ik had geldzorgen, maar ik heb mezelf nu in grote problemen gezet', zei D.M., één van de piloten van de Saramacca cocaïne Cessna, gisteren tegen de rechter, aldus vandaag, dinsdag 17 december 2019, de Ware Tijd. Hij is in maart 2018 met H.L. op een rijstareaal van de voortvluchtige Radj Oedit in Saramacca gearresteerd. In het vliegtuigje, dat hij mede bestuurde, werd 488 kilo cocaïne aangetroffen. 

De twee verdachten beweren, dat de drugs in de Tibiti-savanne afgeleverd had moeten worden, maar omdat ze op de hielen werden gezeten door de politie, waren ze genoodzaakt te landen op het terrein van Oedit.

De twee verklaarden, dat ze wilden uitwijken naar Guyana, maar zijn tegengehouden door de leden van de Counter Terrorism Unit. De piloten werden bang nadat er gericht op het vliegtuig werd geschoten.

Tegen elk van hen heeft de Officier van Justitie Shanta achttien jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist. L. zei dat hij heeft ingestemd de drugs te vervoeren, omdat zijn bedrijf failliet is gegaan. 'Als ik de tijd kon terugdraaien had ik dat gedaan. Ik heb heel veel spijt en ik bied mijn verontschuldiging aan de totale Surinaamse gemeenschap aan.' 

Beide verdachten smeekten om een kans, omdat hun familie het heel zwaar heeft door hun afwezigheid.

De rechter doet op 3 februari 2020 uitspraak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten