dinsdag 17 december 2019

Inverzekeringstelling Wayne Telgt met dertig dagen verlengd - TV- en radiopresentator en NPS-politicus verdacht van zedenmisdrijf

Rechter-commissaris acht de inverzekeringstelling rechtmatig


De rechter-commissaris heeft de inverzekeringstelling van Wayne Telgt met dertig dagen verlengd. Telgt, die wordt verdacht van een zedenmisdrijf, is dinsdag 17 december 2019 voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zijn inverzekeringstelling is daarbij rechtmatig bevonden, zo schrijft de Ware Tijd.

De verdachte werd vrijdag in verzekering gesteld, nadat de ouders van een zestienjarig meisje aangifte tegen hem hebben gedaan.

Telgt is vooral bekend als presentator van de programma's 'To the Point' en 'The Talk' die respectievelijk via Apintie TV en Radio Apintie worden uitgezonden. Het vermeende slachtoffer presenteert zelf ook een programma bij Apintie.

Tot zondag was Telgt hoofdbestuurslid van de NPS en lid van verschillende raden van de partij. Via zijn raadsman Benito Pick liet hij de partij op die dag weten, dat hij al zijn bestuurlijke en andere functies in de partij neerlegt. In een zaterdag uitgegeven verklaring zei de NPS geschokt te zijn. De partij schreef dat de justitiële autoriteiten alle gelegenheid moeten krijgen hun onderzoek in deze kwestie te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten