dinsdag 17 december 2019

Boothouders na amper dag staken weer aan het werk

Ann Sadi, voorzitster van de bond, keurt staking af

'Er is partijpolitieke bemoeienis geweest met deze zaak'


De boothouders hebben het werk maandagmiddag 16 december 2019 al weer hervat nadat ze 's morgens in actie waren gegaan. De achterstallige subsidie is gestort op de rekening van boothouders bij de Finabank. De overmaking naar andere banken zal in één of twee dagen geschieden. 

Ann Sadi, voorzitster van de bond, zegt op Starnieuws dat zij het niet in de haak vindt dat de mensen overgegaan zijn tot de wilde actie. Er is zaterdag nog een ledenvergadering gehouden, waarbij besloten is dat er gewacht zou worden tot woensdag.

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën had reeds toegezegd dat het geld in orde zou komen. Volgens Sadi is er partijpolitieke bemoeienis geweest met deze zaak. Dat keurt ze af.

Eerder had Assembleelid Ingrid Karta-Bink (PL) gezegd, dat zij juist de boothouders gevraagd heeft om door te varen. Zij heeft de Assembleevoorzitster en Sadi gebeld om een oplossing te zoeken. Het Assembleelid vindt dat de samenleving niet gedupeerd moest worden. Zij ontkent politiek bedreven te hebben met deze kwestie. Karta-Bink is blij dat het geld per ommegaande is gestort waardoor de rust weer teruggekeerd is en mensen gebruik kunnen maken van de boten.

Sadi zegt, dat mensen onnodig zijn gedupeerd door deze actie, terwijl er al een harde toezegging was dat het geld overgemaakt zou worden. Zij vindt dat mensen zich als volwassenen moeten gedragen, want de actie keurt ze af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten