dinsdag 17 december 2019

Acht verdachten veroordeeld in SLM-bagagecontainer cocaïnezaak


Verdachten krijgen gevangenis-straffen opgelegd van 2 tot 4,5 jaar - Twee agenten vrijgesproken


Acht verdachten zijn gisteren veroordeeld in de SLM-bagagecontainer cocaïnezaak. In een dubbele bodem van een container in de vrachtruimte van een SLM-toestel werden op 8 april vorig jaar 55 pakken drugs met een gewicht van 63 kilo onderschept. Dit bericht Starnieuws vandaag, dinsdag 17 december 2019.

In deze strafzaak stonden twaalf verdachten terecht. Vier van hen, M.K., M.L. en de politiemannen P.B. en V.C. zijn vrijgesproken.

De rechter veroordeelde V.S. tot een celstraf van vier en een half jaar en een boete van Srd 10.000 of bij niet betaling tien maanden hechtenis.

B.D. en M.D. hoorden elk een vonnis vellen van drie jaar cel en een boete van Srd 7.500, of zeven maanden hechtenis.

H.K. en S.P. zijn elk veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en een boete van Srd 5.000, of vijf maanden hechtenis.

P.W., F.W. en E.G. zijn veroordeeld tot twee jaar celstraf en een boete van Srd 3.000, of drie maanden hechtenis.

De rechter voerde aan, dat elk van de veroordeelden een wezenlijke bijdrage heeft gehad in het feit. Zij merkte op, dat de veroordeelden misbruik gemaakt hebben van hun kennis, toegang en dienstbetrekking.

H.K. was door V.S. benaderd om een hoeveelheid drugs uit te voeren. V.S. werkte op het hoofdkantoor van de SLM en zou K. belonen met US$ 10.000 voor zijn bijdrage. Ook S.P. werd door V.S. benaderd en zou bij een geslaagde uitvoer US$ 12.000 ontvangen. W. was door B.D. benaderd en moest de bagagecontainer in de gaten houden als security officer. Ook F.W. werd door B.D. benaderd om als supervisor op de container te letten. De gegevens van de container ontving hij van W.

Alhoewel V.S. en B.D. ontkennen enige betrokkenheid gehad te hebben in deze drugszaak, kwam de rechter wel tot het wettig en overtuigend bewijs. Derechter hield rekening met het feit, dat de verdachten hun baan kwijt zijn geraakt bij de SLM.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten