zaterdag 21 december 2019

Loterijbaas Robbie dos Santos - Curaçao - weer op vrije voeten

(Bron: Extra)
Dos Santos verdacht van betrokkenheid moord op politicus Helmin Wiels

'Ik ben een onschuldig man, tegen mij hebben ze niets, mijn hart en geweten zijn schoon'


Na ruim een maand in hechtenis te hebben gezeten, is loterijbaas Robbie dos Santos - die van betrokkenheid bij de moord op politicus Helmin Wiels wordt verdacht - gisteren weer op vrije voeten gesteld. Dat besluit namen drie rechters gisterochtend, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, zaterdag 21 december 2019. 

Met tranen in zijn ogen sprak Dos Santos na zijn vrijlating de pers toe: 'Het recht heeft eindelijk gezegevierd.'

Het is nog onbekend of Dos Santos verdachte blijft in de zaak. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in een korte reactie laten weten zich over de uitspraak van het Hof te gaan buigen.


Dos Santos is er zelf van overtuigd dat het OM geen poot heeft om op te staan. 'Ik ben een onschuldig man. Tegen mij hebben ze niets. Mijn hart en geweten zijn schoon', aldus de loterijbaas.

Bij zijn vrijlating uit gevangenis Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK) werd Dos Santos warm onthaald door zijn familie en personeelsleden.

'Dit is wat me op de been heeft gehouden, deze mensen. En God. Ik heb elke dag gebeden en God heeft naar me geluisterd. Het is ongelooflijk en onbegrijpelijk dat iemand zomaar kan worden opgesloten zonder enig bewijs. Dit betekent dat als het mij overkomt, het een ander ook kan overkomen. Dit is niet goed. Iemand wordt alleen opgepakt en de gevangenis ingegooid om druk uit te oefenen. Het OM beschuldigt mij ervan Wiels te hebben vermoorden, maar toen ik eenmaal opgepakt was, werd mij gevraagd wie Wiels heeft vermoord. Wat is dat? Waarom zat ik opgesloten? Begrijp jij het?'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten