zaterdag 21 december 2019

8-Jarig begaafd meisje uit Mexico-Stad mag gaan studeren aan Universiteit van Arizona

Adhara Pérez Sánchez wil astronomie studeren en astronaut worden


De nu 8-jarige Adhara Pérez Sánchez uit Mexico-Stad is klaar met de middelbare school en is uitgenodigd om astrofysica aan de Universiteit van Arizona te gaan studeren. Met een IQ van 162 - twee punten hoger dan Albert Einstein en Stephen Hawking - studeert Adhara nu wiskunde en systeemtechniek aan online universiteiten. 

Maar, om haar droom om astronaut te worden te verwezenlijken, hoopt ze te studeren aan de astronomie-afdeling van de Universiteit van Arizona (VS), die erkenning van NASA heeft gekregen voor zijn verkenning van de ruimte.

De uitnodigingsbrief van president Robert C. Robbins brengt haar een stap dichter bij dat doel.


'Ik was heel blij om online over je ongelooflijke verhaal te lezen en erachter te komen dat jouw droomschool de Universiteit van Arizona is', schrijft Robbins in zijn brief aan Adhara. 'We hebben veel uitstekende ruimtewetenschappelijke programma's, je zou veel kansen hebben om samen te werken met 's werelds toonaangevende experts. Als je wilt, wil ik je graag in contact brengen met onze faculteit voor astronomie of het laboratorium voor maan- en planetaire wetenschappen. . . '

De moeder van Adhara zei, dat ze hoopt dat haar dochter dit jaar aanwezig kan zijn. 'Ze hebben ons de brief gestuurd, omdat ze willen dat ze aanwezig is, maar eerst moet ze een intensieve cursus Engels volgen', zei Nayeli Sánchez. 'We hebben nog steeds niet besloten wanneer. . . Ik hoop tegen de zomer. . . '

Zij en haar man hebben contact opgenomen met de universiteit en zoeken naar manieren om haar collegegeld te financieren. 'Ze geven me nu net informatie, ze moeten me de kosten en alles vertellen. . . We kunnen er niet veel over zeggen, omdat we op zoek zijn naar de ondersteuning van een stichting', zei ze.

Adhara werd gediagnosticeerd met het Asperger-syndroom op de leeftijd van 3, voordat haar ouders en leraren zich bewust werden van haar talent. Ze was het slachtoffer van pesten op school, waar haar leraren zeiden dat ze niet veel toekomst had.

De leraren van Adhara zeiden, dat het meisje in slaap viel in de klas en niet hard werkte, maar haar moeder merkte op dat ze algebra en het periodiek systeem bestudeerde. Ze nam haar dochter mee naar therapie en een psychiater raadde aan om naar het Centro de Asistencia de Talento (CEDAT) te gaan, een school voor hoogbegaafde kinderen. Ondanks problemen met het betalen van het CEDAT-onderwijs, beëindigde Adhara haar basisopleiding.

Adhara werd in 2019 door Forbes magazine vermeld als een van de 100 krachtigste vrouwen in Mexico. Ze heeft ook een boek geschreven, No te rindas, waarin ze hoopt dat haar ervaringen andere kinderen met autisme zullen helpen en de wetenschappen zullen aanmoedigen om meer meisjes op te nemen.

(Suriname Mirror/Mexico News Daily/PSN/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten