zondag 24 november 2019

Vliegtuig Turkse luchtvaartmaatschappij vervoert Bouterse naar China

Vlucht KKK6935 van low cost-luchtvaartmaat- schappij Atlas Global geland


Een vliegtuig van een Turkse luchtvaartmaatschappij is zondagavond 24 november 2019 rond half zeven in Suriname aangekomen. Het gaat om vlucht KKK6935 van de Turkse low cost-luchtvaartmaatschappij Atlas Global, zo blijkt uit informatie op de websites Radarbox24 enFlight Radar 24, aldus Waterkant.net.

Dit zou het vliegtuig zijn waarmee president Desi Bouterse naar China vertrekt.

Het vliegtuig vertrok eerder op de dag vanuit de Turkse stad Istanbul.

Na het defilé maandag 25 november, tijdens de viering van de 44e  onafhankelijkheidsdag, vertrekt het staatshoofd richting China

Met de president reizen onder ander mee zijn echtgenote en de ministers Ydilz Pollack-Beighle (Buitenlandse Zaken), Gillmore Hoefdraad (Financiën), Stephen Tsang (Handel, Industrie en Toerisme), Antoine Elias (Volksgezondheid) en Stuart Getrouw (Justitie & Politie). Het officiële programma van het staatsbezoek aan China duurt van 27-30 november.

Het staatshoofd is uitgenodigd door de Chinese president Xi Jinping. Dit bezoek staat in het licht van de verdere verdieping en versterking van de bilaterale samenwerking tussen beide landen en tevens de consolidering van het strategisch partnerschap tussen de twee soevereine Staten. President Bouterse zal een bilateraal onderhoud hebben met president Xi Jinping, andere hoogwaardigheidsbekleders en het bedrijfsleven.

Diverse overeenkomsten op de gebieden veiligheid, landbouw, handel en investering, technische en economische ondersteuning staan op het programma.

Vervolgens zal Bouterse 2, 3 en 4 december een staatsbezoek afleggen aan de Cuba op uitnodiging van president Miguel Díaz-Canel, mede tegen de achtergrond van de herdenking van 40 jaren van diplomatieke betrekkingen tussen beide landen.
In deze vier decennia is de relatie tussen beide landen geïntensiveerd op onder andere politiek, sociaal, economisch en cultureel gebied. Ter verdere uitdieping van deze goede en vriendschappelijke banden zullen er ook overeenkomsten worden getekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten