zondag 24 november 2019

RGB reikt 190 grondbeschikkingen uit aan bewoners district Coronie

(Bron foto's: BIC Coronie)
'Het ministerie zal erop toezien dat alles zo gauw mogelijk wordt afgerond'


Het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft  vrijdag in totaal 190 grondbeschikkingen uitgereikt aan de bewoners van het district Coronie. De overhandiging vond plaats in de multifunctionele zaal van het Commissariaat te Friendship, zo meldt het Burger Informatiecentrum (BIC) Coronie vandaag, zondag 24 november 2019.

Districtscommissaris Remie Tarnadi was ingenomen met het bezoek van  minister Lekhram Soerdja en hoopt dat dit niet de eerste en laatste keer zal zijn. Hij heeft, evenals het NDP-Assembleelid Joan Wielzen en het Districtsraadslid Eric Boldewijn, de belanghebbenden op het hart gedrukt om invulling te geven aan de voorwaarden die zijn aangegeven in de beschikkingen.

Voor de bereidverklaringen moet het binnen 6 maanden en die van de toewijzingen binnen 4 maanden geschieden. Dit werd nog eens benadrukt door de minister. Aan degenen die nog niet aan de beurt zijn, vroeg hij nog even geduld te betrachten.

De RBG-minister gaf verder aan, dat Coronie op verschillende gebieden veel potentie bezit. Deze potentie kan tot ontwikkeling komen als alles goed is geordend, onder andere het grondbeheer. 'Het ministerie zal erop toezien dat alles zo gauw mogelijk wordt afgerond. Dit is zijn eerste ronde en er zal een tweede komen', zei minister Soerdjan.

Het ministerie is landelijk bezig om de achterstand in te lopen. Ook in het weekend werken de ambtenaren van het ministerie om alle zaken af te ronden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten