zondag 24 november 2019

Kunstwerk letters MOENGO onthuld om toeristen naar dorp Moengo te trekken....

'Lokale bevolking kan zich alvast voorbereiden op de stroom mensen'


Bij de ingang van Moengo, op de hoek van de Juliana Weyneweg en de Kapitein Chris Silosweg, is gisteren het kunstwerk MOENGO - grote 3D letters in de kleuren van de Surinaamse vlag - onthuld. 'MOENGO als cadeau aan de gemeenschap van Marowijne en Suriname in het kader van 44e herdenking Srefidensi' staat op het plakkaat ernaast, zo schrijft Starnieuws vandaag, zondag 24 november 2019. MOENGO is ontworpen en gebouwd door OCC NV.

Verwacht wordt dat het kunstwerk meer toeristen naar het district zal trekken..... Districtscommissaris Kenya Pansa en minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling stellen, dat de lokale bevolking zich alvast kan voorbereiden op de stroom mensen die de plek gaat aan doen. Ze beweren, dat met wat goede planning er te verdienen valt aan MOENGO.


'We hebben misschien geen bauxiet meer, maar Moengo heeft nog meer sectoren die Marowijne draaiende houden', sprak Pansa. 'Landbouw, grind, hout, kaolien', somde ze op. 'We hebben ook kunst en cultuur die Marowijne op de wereldkaart plaatsten.'

MOENGO staat naast de 3 M’s (Marowijne Moengo Magic), reusachtige boomstammen die drie letters M vormen. Daartegenover staan de metershoge fleurige De Pagaai en de Happy Land Apuku Return Blue Eye. De laatste is een verzameling van reuzen padden die poortwachters van Moengo en beschermers van de rijkdommen van het district symboliseren. De 3 M's, de Pagaai en de padden zijn onderdeel van het Beeldenpark Moengo, het resultaat van een artistieke samenwerking tussen het buitenland en Tembe Art Studio van Marcel Pinas. Die studio, een werkplaats voor lokale en internationale artiesten waarvan de producties in en rondom Moengo zijn geplaatst voor stadsverfraaiing en toeristische trekpleister, is onlangs ontruimd.

De regering wil van het oude ziekenhuis, waar de studio in huisde, een middelbare school maken.

'Moengo is schoon en netjes gemaakt', aldus Pansa, Dikan en Glenn Dest. Dest is lid van de commissie Viering Staatkundige Onafhankelijkheid. Zij drukken de gemeenschap op het hart om MOENGO en het district nog lang na de Srefidensi-viering schoon te houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten