donderdag 24 oktober 2019

VSB vraagt Assembleevoorzitster wijziging Wet op de Staatsschuld niet aan te nemen

Bedrijfsleven pleit voor nationale dialoog over toekomst van het land


De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) vraagt in een brief aan Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons (zie hieronder) de wijziging van de Wet op de Staatsschuld, niet aan te nemen. Dit meldt Starnieuws vandaag, donderdag 24 oktober 2019.

Gepleit wordt voor een nationale dialoog over de toekomst van het land, in het bijzonder op welke wijze het fragiele economisch evenwicht kan worden bestendigd en uitgebouwd naar reële economische groei.

Het bedrijfsleven wijst er op dat Suriname reeds een buitensporig hoge schuldenlast heeft.



Het verder opvoeren van de schuldpositie is onverstandig, zonder dat er een duidelijk beleid is over de aanwending van deze middelen. Projecties over hoe de verdiencapaciteit van Suriname en daarmee het vermogen van de Staat om deze leningen terug te betalen, ontbreken volledig, aldus de organisatie.

De VSB heeft net als veel andere organisaties en personen er steeds op gewezen, dat één van de belangrijkste voorwaarden om uit de diepe crisis te geraken, het voeren van een prudent overheidsbeleid is. In het bijzonder is een sterke begrotingsdiscipline nodig, waarbij uitgaven en inkomsten in evenwicht worden gebracht.

In de brief aan de Assembleevoorzitster benadrukt de VSB haar grote bezorgdheid. Pijnlijke fouten uit het verleden kunnen voorkomen worden. De Nationale Assemblee heeft als belangrijke grondwettelijke taak het garanderen van de 'checks and balances'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten