donderdag 24 oktober 2019

Eduardo Bolsonaro geen ambassadeur van Brazilië in de VS

(Bron foto: Twitter)
'Ik geef toe dat ik niet de steun van de meerderheid had'


Parlementslid Eduardo Bolsonaro, de derde zoon van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro, heeft woensdagavond 23 oktober 2019 bekendgemaakt, dat hij geen ambassadeur van Brazilië wordt in de Verenigde Staten. 

'Ik denk al lang na over de beslissing. Ik heb geluisterd naar de raad van veel mensen en ik moet denken aan mijn kiespubliek. Ik geef toe dat ik niet de steun van de meerderheid had.'


Jair Bolsonaro had in augustus nog de formele goedkeuring gekregen van de Amerikaanse president Donald Trump voor een mogelijke benoeming van zijn zoon op een van de meest prestigieuze posten van de Braziliaanse diplomatie. Maar, voor een officiële benoeming was de goedkeuring nodig van de Senaat, wat helemaal niet vanzelfsprekend was volgens de meeste waarnemers.

Jair Bolsonaro zei maandag al, dat zijn zoon nuttiger zou kunnen zijn voor de interne politiek, om zijn partij, de Partido Social Liberal (PSL), te 'pacificeren'. Er woedt een ware clanoorlog in de partij, die geplaagd wordt door een schandaal van mogelijke kiesfraude.

(Suriname Mirror/Brasil247/Belga/G1.Globo/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten