donderdag 24 oktober 2019

Deel studenten Natin gedupeerd door tekort aan leslokalen

Directeur Natin houdt zijn kaken op elkaar


Ouders van studenten van onder meer de studierichting Electro op het Natuur Technisch Instituut (Natin) in Paramaribo zijn bezorgd. Een deel van de studenten kan geen theorielessen volgen, omdat er een tekort aan lokalen zou zijn, zo bericht de Ware Tijd vandaag, donderdag 24 oktober 2019.

In Paramaribo heeft Natin vestigingen aan de Jagernath Lachmonstraat en de Leysweg. In Nickerie is ook een dependance.

De directeur van het Natin liet via de secretaresse weten, dat hij de Ware Tijd niet te woord kon staan. Een soort­gelijke reactie kreeg de krant van Ashok Rambali, onderdirecteur Bureau Lager Beroepsonderwijs.

In de eerste week van oktober hebben de studenten wel hun roosters en boeken gekregen, met de mededeling nadere berichten af te wachten. De eerste officiële schooldag voor de VOS-scholen (Voortgezet Onderwijs voor Senioren) was op 14 oktober, zoals door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur was bepaald in samenspraak met het directeurenberaad.

Een deel van de gedupeerde studenten is vorige week gaan kijken of de lessen al zijn begonnen, maar moest onverrichter zake terugkeren. Zij zullen vandaag een nieuwe poging wagen om praktijklessen te volgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten