donderdag 24 oktober 2019

Premier Rhuggenaath, Curaçao, wil aansluiting Landen en Gebieden Overzee bij 'Green Deal' EU

(Bron foto: Rhuggenaath)
Rhuggenaath spreekt met Frans Timmermans over Green Deal


Premier Eugene Rhuggenaath (PAR) heeft met de vicevoorzitter van de Europese Commissie, tevens portefeuillehouder Klimaat, Frans Timmermans, gesproken en het verzoek ingediend of ook de Landen en Gebieden Overzee (LGO) bij de ‘Green Deal’ kunnen aansluiten. Dat heeft Rhuggenaath deze week in zijn verslag over zijn bezoek aan de Association of the Overseas Countries and Territories (Octa) - waar hij voorzitter van is - aangegeven, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 24 oktober 2019.

De Green Deal helpt om duurzame plannen uit te voeren. Bijvoorbeeld voor energie, klimaat, water, grondstoffen, biodiversiteit, mobiliteit, ‘biobased economy’, bouw en voedsel.

Ook is met Timmermans gesproken over de situatie in Venezuela, evenals met Europarlementariër Samira Rafaela (D66) die de eilanden in het Caribisch gebied een warm hart toedraagt.

De premier heeft met onder andere een mooi filmpje, een update gegeven over de besteding van de gelden van het 10e Europees Ontwikkelingsfonds (EOF). Het gaat om de upgrade van de infrastructuur in de wijken Sapaté, Tera Kòrá, Nieuw Nederland en Otrobanda. De projecten voor de 11e EOF van 16,9 miljoen euro zijn bijna gereed om ingediend te worden.

Rhuggenaath: 'Begin 2020 kan voor de financiering een akkoord getekend worden. Het thema is ‘veerkrachtige gemeenschappen’ waarbij naast investeringen in de infrastructuur, zoals ook nu gebeurt, ook gewerkt wordt aan milieuaspecten zoals het aanleggen van zonnepanelen en waterzuiveringsinstallaties waarmee bijvoorbeeld planten water gegeven kunnen worden. Zo kan met dit geld de waterzuivering bij Tera Kòrá hersteld worden.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten