vrijdag 25 oktober 2019

Suriname krijgt steun van IMO bij bestrijding illegale visserij

(Bron foto: NII)
IMO trekt consultant aan om een assessment te maken

Minister Parmessar: 'IMO is een organisatie die snel handelt en daar moeten wij goed gebruik van maken'


Suriname zal bij het tegengaan van illegale visserij steun krijgen van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO). Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is momenteel op de ministeriële conferentie over de veiligheid van vissersvaartuigen en illegale, ongemelde en ongereguleerde visserij te Torremolinos in Spanje en heeft hierover met dit instituut gesproken. 

De Director Technical Cooperation van de IMO, Juvenal Shiunde, zegt dat de IMO samen met LVV de problemen zal aanpakken. Parmessar heeft bij dit gesprek aangegeven wat de huidige stand van zaken is met betrekking tot havenstaat maatregelen, Port State Measures Agreement (PSMA).

IMO zal een consultant aantrekken, die een assessment zal maken en een eindrapport zal uitbrengen. Aan de hand van dit eindrapport zal de strategie worden bepaald voor het aanpakken van de geconstateerde problemen. De consultant zal de werkzaamheden uitvoeren op kosten van de IMO, zo bericht het ministerie donderdag 24 oktober 2019 via het Nationaal Informatie Instituut, NII.

Het ministerie zal op termijn per brief om de assistentie van de IMO vragen. De gesprekken over de aandachtspunten zijn al aan de gang. De directeur van de maritieme organisatie is al gestart met het voeren van interne gesprekken daar, zegt Parmessar.

'Wij werken eraan om de aanvraag zo spoedig mogelijk te verzenden, zodat kan worden gestart. De IMO is een organisatie die snel handelt en daar moeten wij goed gebruik van maken.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten