vrijdag 25 oktober 2019

Man (34) belazert mensen - via Facebook - met zogenaamde verhuur van woning

Na ontvangst Srd 2.000 huishuur van slachtoffer verdwijnt de 'verhuurder'


De politie van het bureau Nieuwe Haven woensdag de 34-jarige V.B. aangehouden voor oplichting via social media. B. publiceerde op Facebook een bericht, dat hij een huis verhuurde. Een woningzoekende vrouw reageerde op het bericht en maakte een afspraak met de man, zo  meldt het Korps Politie Suriname vandaag, vrijdag 25 oktober 2019. 

Zij ontmoette B. op een afgesproken plek en betaalde hem een bedrag van Srd 2.000 voor huishuur. B. gaf te vrouw te kennen, dat het huis zich in de Vlierstraat bevond met huisnummer 82. Voorts, dat zij het huis mocht gaan bezichtigen en haar intrek mocht nemen nadat zij een borgsom betaald had. De vrouw begaf zich naar de Vlierstraat en kwam tot de ontdekking, dat in die straat geen huis is met nummer 82.

De vrouw maakte telefonisch contact met B. om klaarheid te krijgen. Hij vroeg haar om in de straat op hem te wachtten en beloofde haar, dat hij binnen een uur ter plaatse zou zijn. De vrouw wachtte tevergeefs op de man. Zij kon hem telefonisch ook niet meer bereiken. Uiteindelijk deed de vrouw aangifte van oplichting tegen B.

De man werd door de politie opgespoord en aangehouden. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is deze Facebook-oplichter in verzekering gesteld.

Op social media gebruikt B. ook de namen Jagbahadoer en Perkash. Overige benadeelden mogen naar het politie bureau Nieuwe Haven gaan om aangifte te doen tegen B. alias Jagbahadoer of Perkash.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten