vrijdag 25 oktober 2019

Honderden clowns in Mexico-Stad vieren 24e Internationale Conferentie van Gelach

Zo'n 450 professionele clowns spreken zich uit tegen geweld en voor de lach



Honderden clowns verzamelden zich woensdag 23 oktober 2019 in Mexico-Stad bij het Monument voor de Revolutie om de 24e jaarlijkse Internationale Conferentie van Gelach te vieren. De bijna 450 professionele clowns uit 14 landen, waaronder Mexico, Nicaragua, Costa Rica, Peru en de Verenigde Staten gebruikten de conferentie om zich uit te spreken tegen geweld, en om ideeën uit te wisselen om thuis te gebruiken. 

Het vierdaagse evenement, georganiseerd door de Brotherhood of Latin Clowns, organiseert seminars en workshops waarin professionele clowns hun ambacht kunnen aanscherpen en op de hoogte blijven van de nieuwste kostuums, make-up, oversized schoenen, pruiken en goocheltrucs.

Ze dansten en brachten grappen voor nieuwsgierige toeschouwers in de hoop, dat hun acties daar en thuis mensen zouden dwingen meer te glimlachen en te lachen in plaats van hun toevlucht te nemen tot woede en geweld.


Mexico heeft een rijke clowncultuur en het beroep is populair bij straatartiesten. De Latin American Clown Association meldt, dat er ongeveer 10.000 geregistreerde professionele clowns in het land zijn.

Als een verder bewijs van de populariteit van clowning in Mexico, heeft de in de VS gevestigde organisatie Clowns Without Borders (CWB), die mensen in crisissituaties gelach brengt, meer projecten in Mexico dan in enig ander land ter wereld.

In maart 2019 organiseerde CWB een vijfdaags evenement in Tijuana, waar workshops en optredens werden georganiseerd voor daar gestrande migranten. De organisatie werkt voornamelijk met inheemse gemeenschappen in Chiapas.


(Suriname Mirror/Mexico News Daily/TeleDiario/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten