vrijdag 20 september 2019

Wintiwai in Paramaribo krijgt verharde wegen

(Bron foto: NII)
Wegen voorzien van waste, bestratings- materiaal, dikte minimaal 5 centimeter


Het ressort Wintiwai in Paramaribo zal in de loop van de komende week voorzien worden van verharde wegen. De zandwegen zullen eerst geëgaliseerd en geprofileerd worden door een road grader. Vervolgens worden deze ter stabilisering voorzien van waste, bestratingsmateriaal met een dikte van minimaal 5 centimeter. 

Deze informatie deelt Henry Dipper, ressortleider van Pontbuiten, Latour en Livorno, vandaag, vrijdag 20 september 2019, met het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Het initiatief komt vanuit het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C). Momenteel zijn er in het gebied werkzaamheden ter verbetering van het ontwateringssysteem.

Dipper zegt dat schelpen niet meer opgegraven mogen worden. Het heeft volgens hem een hele poos geduurd om vervangend materiaal te vinden. Dit is gebeurd in samenwerking met Grassalco N.V., waarmee een overeenkomst is bereikt. De minister van OWT&C heeft hierdoor honderdduizend kuub waste beschikbaar kunnen stellen, ten behoeve van zandwegen in Paramaribo, Wanica en Commewijne.

Het is de bedoeling om de werkzaamheden midden december volledig af te ronden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten